Лист-Тотентанц и Унгарска Фантазија-Македонска Филхармонија (2.02.2017)

"Поезија и Драма" вечер со пијанистот Дино Имери, Македонската Филхармонија и Маестро Емил Табаков во чест и сеќавање на Маестро Саша Николовски кој не' остави сите без зборови напуштајќи не' прерано.

Програма:

R. Wagner - "Tannhauser Overture"

F. Liszt - "Fantasy on Hungarian Themes" S123

F. Liszt - Totentanz for piano and orchestra S126

Датум: 2.02.2017 во 20 ч.
Место: Македонска Филхармонија / Дом на АРМ
Повеќе информации и билети: http://filharmonija.mk/Concert.aspx?ConcertID=02.02.2017

concert date: 
Четврток, Февруари 2, 2017 - 20:00