Новиот албум на француско/британската виолончелистка Корин Морис "Мacedonian Sessions"е издаден - Имери учествува на неколку композиции

Познатата француско/британска виолончелистка Корин Морис го издаде својот нов албум насловен "Мacedonian Sessions" кој вклучува учество на пијанистот Дино Имери на 3 композиции.
Имери соработуваше со Морис, Маестро Филип Хескет и Македонскиот Радио Симфониски Оркестар. Можете да слушнете некои од композициите тука (К. Морис - Un' Ultima Volta) и тука (М. Де Фаља - Ритуален Танц), 
за повеќе информации и новости следете ја официјалната страна на Корин Морис.