Номинација за награда "Виртуози" во категорија Меѓународна Афирмација

Пијанистот Дино Имери е номиниран за најпрестижната македонска награда за класична музика - наградата "Виртуози" во категорија Меѓународна Афирмација. Ова е втора номинација за Имери, откако во 2013 год. тој ја доби наградата во категоријата "Млад Музички Уметник". Свечената церемонија ќе се оддржи овој четврток (21ви Април) во Македонската Опера и Балет во 20 часот. За повеќе информации посетете ја страната www.virtuosi.mk .