Рецитал со флејтистите Б.Бушевска и М.Јакимовска во Скопје (8.11.'16)

Пијанистот Дино Имери ќе настапи со флејтистите Богдана Бушевска и Марија Јакимовска во концертната сала на Факултетот за Музичка Уметност - Скопје, на 8.11. (Вторник) во 19 часот. Програмата содржи дела од светската литература за пијано и флејта, како и изведба на "Сонатина" од македонскиот композитор Гоце Симоновски.

Рециталот ќе биде изведен и во Тетово, на 11.11. (Петок) со почеток во 19 часот во концертната сала на ДМУ Тодор Скаловски-Тетоец. 

concert date: 
Вторник, Ноември 8, 2016 - 20:00