Фестивал ДММ - А. Џамбазов "Седум Танцови Варијации" 1977 (14.04.2016)

Дино Имери ќе го изведе делото "Седум Танцови Варијации" од Александар Џамбазов напишано во 1977 год. за пијано и оркестар, заедно со Македонската Филхармонија и диригентот Саша Николовски-Ѓумар на 14ти Април, 2016 на фестивалот Денови на Македонска Музика.

Повеќе информации наскоро..

concert date: 
Четврток, Април 14, 2016 - 20:00